Utile

Mituri care sunt false

Posted On
Posted By admin

Cu siguranta fiecare ati auzit diferite mituri sau superstitii care poate v-au atras atentia si ati incercat sa faceti astfel incat sa nu incalcati ce spun acestea. Ei bine, in cazul in care ti cont de aceste mituri si le folosesti in fiecare zi din viata ta, este timpul sa afli ca sunt gresit si daca le rescpecti nu obti absolut nimic. 

Ai auzit si tu ca daca faci diferite excercitii seara precum alergat, abdomene si altele in timpul noptii nu iti va mai fi somn. Dar acest lucru nu se aplica la toate persoanele, pentru unele functioneaza pentru altele nu. Asa ca acesta nu este un adevar general. 

Daca iti plac ouale si nu le mananci din cauza ca ai auzit ca iti creste colesterol, ar fi bine sa incepi sa iti satisfaci aceasta pofta pentru ca nu este adevarat. Ele nu au niciun efect asupra colesterolului din corpul tau. Expertii din anul 1968 au spus ca adultii nu au voie sa manance mai mult de trei oua pe saptamana. Dar stundetii de la universitatea Harvard au declarat ca ouale imbunatatesc sanatatea omului. 

Crezi si tu ca daca faci 1.000  de pasi pe zi sanatatea ta ti se va imbunatati? Ei bine treaba nu sta chiar asa. Da, este foarte bine sa te plimbi dar faptul ca faci 1.000 de pasi nu iti imbunatateste sanatatea daca nu ai si o dieta corespunzatoare. 

Daca ai probleme cardiovasculare si totusi esti un fan al Mc Donald’s-ului sau al fost-food-ului in general si ti se spune mereu ca daca vei manca fast-food probleme tale ti se vor agrava sau in cazul in care nu ai probleme poate ti se spune sa nu mai mananci pentru ca pe viitor poti sa ai probleme cardiovasculare din cauza fast-food-ului, nu este adevarat. Nu este deloc sanatos sa mananci fast-food dar asta nu duce la astfel de probleme. 

Daca credeai ca fructele organice sunt mai bune pentru tine sa stii ca nu este chiar asa. Ele doar sunt crescute intr-ul alt fel, dar asta nu inseamna ca au mai multi nutrienti. Multi consumatori stiu ca fructele organice nu sunt crescute cu pesticide, dar cercetatorii nu au putut demostra ca acest fapt nu are vreun efect asupra corpului. 

Folosesti doar zahar natural pentru ca acesta nu dauneaza corpului. Ei bine indiferent de ce zahar folosesti el tot dauneaza, deoarece corpul proceseaza toate zaharurile. Dar corpul totusi face o diferenta dintre zaharul care vine din fructe alaturi de vitamine si cel care vine din dulciuri. 

Daca nu folosesti cuptorul cu microunde pentru ca stii ca poate cauza cancerul, ar fi bine sa il pui in functiunea pentru ca nu este adevarat. El emit anumite radiatii ca si telefonul, dar aceste radiatii nu cauzeaza cancerul. 

Daca si tu obisnuiai sa crezi in aceste superstitii sau mituri, ar fi bine sa ti le scoti din minte pentru ca nu sunt adevarate. 

leave a Comment