Tehnologie

Telefon nou sau second hand?

Posted On
Posted By Web

In cazul in care vrei sa iti cumperi un telefon si esti in dilema, nu sti care este varianta mai buna dintre a-ti cumpara un telefon nou-nout sau daca sa iti cumperi un telefon second hand. In randurile de mai jos voi detalia avantajele si dezavantajele fiecarei metode astfel incat sa te ajute in luarea cele mai bune decizii din toate punctele de vedere. 

Model de iphone

Se presupune ca nu te ajuta bugetul sa iti cumperi un telefon Iphone nou-nout fie din magazine, fie de pe site-uri precum emag si singura varianta ramane sa iti cauti un telefon second hand de pe site-uri cum ar fi Olx, Lajumate.ro, Publi24 si multe altele. Dar partea rea care se regaseste in cumpararea unui telefon de pe site-urile acestea este ca nu poti avea incredere in vanzator ca este cinstit, ca telefonul este intr-o stare perfecta atat la exterior, cat si la interior si se poate sa ai ghinionul sa fii inselat si telefonul sa nu functioneze atat de bine pe cat spunea vanzatorul sau sa nu fie in cea mai buna stare, sa fie zgariat sau spart.

In cazurile acestea nefericite singura varianta este sa mergi la un service sa ii inlocuiesti geamul la Iphone-ul tau, ceea ce te va costa destul de mult, astfel incat vei ajunge la pretul unui telefon Iphone nou. Daca vei incerca sa suni vanzatorul el sigur nu iti va mai raspunde pentru ca stie ce ti-a vandut, stie ca nu era intr-o stare perfecta cum a spus el si stie de ce il suni. Dat fiind acest fapt, vei regreta decizia ta si iti vei fi dorit sa iti fi cumparat un telefon nou si ai fi avut siguranta ca se afla intr-o stare perfecta si daca ti se intampla sa se strice ceva ai garantia cu ajutorul careia ti se va repara fara sa cheltuiesti bani. 

Deci cea mai buna varianta de cumpararea a telefonului este aceea de a-l achizitiona de pe site-uri serioase si sa fie nou. Daca este nou vina la pachet cu garantia care este foarte importanta in cazul vreunei intamplarii si se defecteaza ceva la telefon. Daca iti cumperi un telefon second hand te expui mai multor riscuri care te vor costa bani, pe langa cei cheltuiti pe telefonul cumparat de la persoane de neincredere. 

In concluzie, daca inca esti in dilema si nu sti daca sa iti cumperi in telefon nou-nout sau sa il cumperi second hand, cred ca mai trebuie sa citesti inca o data cele mentionate anterior si sa te convingi ca riscurile vin la pachet cu achizitionarea telefonului second hand de la o persoana de neincredere. Daca vei lua decizia sa iti cumperi un telefon second hand trebuie sa pui la socoteala si banii pe care ii vei cheltui pentru eventualele defectiuni. 

Related Post

leave a Comment