Internet

Greseli pe care nu vrei sa le faci pe aplicatii de videoconferinta

Posted On
Posted By Info

In aceasta perioada a izolarii din cauza coronavirusului, multi angajatii au fost trimisi sa lucreze de acasa, iar elevii si studentii trebuie sa invete online. De aceea, platformele de videoconferinta sunt atat de utilizate in aceasta perioada cum nu au mai fost pana acum. Indiferent daca ai o videoconferinta pe Zoom, Skype, Google Meet si alte platforme, exista cateva greseli la care trebuie sa fii atent sa nu le faci. 

Cand este o videoconferinta cu un numar mare de persoane, se intampla foarte des sa existe o persoana care uita sa isi dezactiveze microfonul si va auzi toata lumea zgomotul din camera sa, zgomotul tastaturii si altele. De aceea, trebuie mereu sa te asiguri ca microfonul tau va ramane mereu pe mut daca nu vorbesti. Daca ai microfonul activat este si o distragere pentru ceilalti, dar si lipsa de respect pentru cel care incearca sa explice ceva. Dar Zoom are un truc pentru  nu fi acest gen de persoana, trebuie mergi la Setari- Audio- Microfon. Pentru a dezactiva microfonul trebuie sa menti apasat pe bara de spatiu de pe tastatura. 

In videoconferintele mai mici, fumatul, mancatul si bautul sunt cateva actiuni care pot distrage atentia celorlati. Dar unele persoana este posibil sa fie foarte ocupate si sa nu aiba timp sa bea nici macar o cana de apa. De aceea, in timpul unei videconferinte mai mici le explici oamenilor ca nu ai avut timp si nu va mai fi nicio problema. 

Trebuie sa iti inchizi toate filele, fisierele si sa iti dai telefonul mai departe pentru a nu fi tentat sa te uiti la el pentru ca orice privire care se indreapta in orice alt loc este evidenta pentru cei cu care esti in videoconferinta. Intr-o videoconferinta mai mica le poti explica celorlati de ce esti atat de concentrat pe altceva, dar intr-o conferinta mai mare nu este prea frumos pentru ca trebuie ca toata atentia ta sa fie indreptata spre sedinta. 

Nu este politicos sa iesi din cadru, sa te ridici de la birou pentru alte actiuni. Dar le poti spune oamenilor ca mergi pana la baie sau mergi sa bei apa sau pana la copilul tau fie verbal, fie in scris, pentru a nu parea ca ai plecat fara niciun motiv. 

Daca te vezi bine in camera nu mereu sa intampla ca toata lumea sa te vada bine. De aceea, este bine daca iti pui laptopul pe cateva carti sau pe un stand pentru a fi la nivelul ochilor, astfel incat sa para ca te uiti in camera. 

Daca nu te pricepi la videoconferinta, incearca mai intai sa partajezi ecranul sau alte trucuri cu un coleg, iar la videoconferinta sa nu pierzi timp incercand sa faci ceva.

Asadar, este important sa incerci sa nu faci aceste greseli atat din respect fata de cel care vorbeste, dar si pentru a nu distrage atentia celorlalti. 

Related Post

leave a Comment