Internet

Ce este Tor?

Posted On
Posted By Info

Daca esti pasionat de confidentialitatea si securitatea ta si a datelor tale, ma gandesc ca esti la curent cu noul Tor care este un browser internet care se conecteaza la propriul internet. Daca vrei si tu sa utilizezi acest nou Tor pentru ca vrei sa ai parte de securitate si confidentialitate, in randurile de mai jos voi explica ce poate face acest Tor. La prima vedere ti se va parea destul de ciudat, dar de fapt este foarte usor de folosit. 

La mijlocul anilor ‘90 cand se cautau modalitati de a se comunica in siguranta,un matematician si doi informaticieni au creat un nou tip de tehnologie care protejeaza traficul de internet si are grija sa pastreze confidentialitatea. Tor este un tip de retea care se conecteaza la propriul browser de internet. Dupa ce te-ai conectat la internet cu browserul Tor, traficul de internet va fi eliminat din primul strat de informatii, care se trimit prin niste noduri care ajuta la criptarea si privatizarea informatiilor. In momentul in care te afli in traficul de retea Tor, va fi imposibil pentru unele persoane care se ocupa cu identificarea informatiilor, sa le gaseasca pe ale tale. Dupa ce vei iesi de pe reteaua Tor, site-ul web pe care l-ai vizualizat va va oferi mai multa siguranta, mai multa confidentialitate.

Sa stii ca nu este greu sa cauti diverse lucruri de care ai nevoie cu Tor. Navigarea web care este usoara si se invata destul de repede. Pentru a folosi Tor trebuie sa il descarci de pe site-ul oficial. Dupa care trebuie sa urmezi toti pasii pe care i-ai parcurge cand descarci orice alt program. Cand vei deschide pentru prima oara Tor iti va cere sa confirgurezi conexiunea, in cazul in care Tor este interzis in tara ta sau iti va cere sa te conectezi. 

Dupa ce te-ai conectat poti sa folosesti Tor ca orice alt browser. Ti se va solicita sa consulti setarile de securitate. Setarile implicite vizeaza securitatea maxima, asa ca daca vrei sa ai securitate maxima nu trebuie sa modifici nimic.Daca Tor nu are viteze asa de mari pe cum ar trebui, poti sa apesi pe pictograma cu trei linii din coltul de sus din dreapta si apoi sa selectezi New Tor Circuit.

Tor este o retea de voluntariat si viteza poate sa fie o problema pentru unele persoane. Daca vrei sa te uiti la Netflix folosind Tor sau sa efectuezi apeluri telefonice, sau o videoconferinta pe Zoom s-ar putea sa observi ca viteza este destul de mica.

Prin urmare, daca vrei ca datele si informatiile tale sa aiba o securitate si confidentialitate maxima, descarca browserul Tor care poate sa cripteze informatiile si datele tale, doar ca nu este conceput pentru a rula cele mai mari viteze.

Related Post

leave a Comment