Laptop

Asus ROG Strix SCAR 17 G733- review

Posted On
Posted By Info

Daca in acest an ti-ai propus sa iti cumperi un laptop pentru jocuri, doar ca inca nu te-ai hotarat asupra unui anumit model, compania Asus tocmai a lansat un nou model care iese din tiparul acela simplist si clasic pe care il aveau laptopurile de la Asus pana acum. Dupa cum poate ca ai observat, laptopurile de jocuri nu sunt prea accesibile, iar acest laptop nu face nicio exceptie, deci vei avea nevoie de o suma destul de mare de bani. Daca te intereseaza acest nou model de la Asus, te invit sa urmaresti randurile de mai jos pentru a afla mai multe detalii.

Asus ROG Strix SCAR 17 G733 are un pret initial de 2,999 de dolari. Chiar daca acest model vine cu un procesor puternic, fiind vorba despre AMD Ryzen 9, o memorie RAM de 32 GB si un ecran de 17 inci. Pentru ca are un pret foarte mare, nu se poate recomanda tuturor persoanelor.

Designul acestui laptop de jocuri este mai special, mai atractiv si are o serie de lumini, iar acestea se pot personaliza. Si tastatura primeste iluminare, doar ca are o portiune care este transparenta si vei putea vedea ce se afla in interior. 

Laptopul are o serie de porturi, printre care 2 porturi USB-A, o mufa audio, 3 porturi USB, unul USB-C, Ethernet si o iesire HDMI. Exista un alt port numit Keystone si este un stick NFC ce se poate cumpara separat si are rolul de a pasta memorate toate setarile de personalizare pe care le-ai facut, doar ca este util pentru persoanele interesate de dispozitive ROG, nu este un element atat de important.

Pentru ca este dotat cu un procesor foarte puternic, i se alaturi placa grafica de la Nvidia, adica GeForce RTX 3080 si ofera perfomante excelente. Se poate descurca si cu cele mai solicitante si intense jocuri. Dar, pentru ca are doar 60 cadre pe secunda, poate ca nu va face fata atat de bine jocurilor competitive, care au nevoie de mai multe cadre pe secunda. 

Tastatura este foarte buna, tastele sunt mecanice si ofera o experienta foarte buna de joc. Laptopul nu are nicio camera web, deci daca vrei sa faci streaming sau sa participi la videoconferinte, aceasta lipsa poate reprezenta un dezavantaj major.

Durata de viata a bateriei nu este atat de surprizantoare, el a reusit sa reziste in testul de redare video doar 4 ore si 43 de minute. In utilizarea zilnica este posibil sa trebuiasca sa fii aproape de o priza.

Prin urmare, daca ai nevoie de un laptop foarte puternic de jocuri, daca vrei ca el sa aiba o tastatura foarte buna si vrei sa aiba un design aparte, iar bugetul te ajuta, poti sa optezi pentru Asus ROG Strix SCAR 17 G733. Dar, daca ai un buget mai mic, vrei sa aiba o lunga durata de viata a bateriei si vrei sa fie silentios, acesta nu este modelul potrivit pentru tine.

leave a Comment